ORAȘUL EDINEȚ – STĂPÂNIT DE CÂINII VAGABONZI

Problema câinilor vagabonzi continuă să rămână un subiect fără soluție. Mai multe persoane au avut de suferit din cauza maidanezilor. Dacă omorârea lor nu este o soluție, atunci ce ar trebui să facem pentru a ne salva viețile?

Câți copii vor mai trebui să sufere din cauza câinilor vagabonzi? Această întrebare şi-o pun locuitorii oraşului Edineț.

În aceşti ani numărul câinilor maidanezi a crescut, iar acest lucru ar trebui să ne sperie. Unii locuitori au grijă de ei, însă majoritatea se plâng că maidanezii sunt agresivi şi constituie o sursă de infecție.

Faptul că în Republica Moldova există o lege funcționabilă care pe noi ne-ar proteja de câinii vagabonzi, iar patrupezilor le-ar oferi un adăpost, ne pune la îndoială. În oraş nu avem organizații care să se ocupe doar cu această problemă.

În discuția cu Constantin Cojocaru, primarul de Edineț, am aflat despre existența unui proiect de lucru în direcția dată, însă, fiindcă nu avem dovezi…, nu putem vorbi despre nimic concret. Pentru construirea azilului este nevoie de 500000 euro.

,,Problema poate fi rezolvată doar dacă ne vom implica cu toții”, a declarat Constantin Cojocaru.

În caz ca am fost muşcati de un câine al străzii, trebuie de urgență să ne adresăm medicilor.

Ionela PRODAN, reporter-voluntar

(eleva gimnaziului „Grigore Vieru” din or. Edineț)

Spread the love

Facebook Comments