Magia sărbătorilor de iarnă se face simțită în toate localitățile Moldovei. Satul Trinca – localitatea de poveste a raionului Edineț!

Localitățile Moldovei, încetul cu încetul, pătrund în atmosfera sărbatorilor de iarnă. Magia sărbatorilor de iarnă, în fiecare an, transformă satul Trinca într-o adevărată localitate de poveste. Odată cu sosirea serii, mii de luminițe, beculețe și cele mai diverse decorații domină pe străzile din centrul localității.

Toate acestea încălzesc sufletul oamenilor în preajma sărbătorilor de iarnă.

Primăria și Casa de Cultură au căpătat chipul unor magnifice castele, iar centrul localității a devenit un adevărat obiect de atracție atât pentru copii, cât și pentru adulți. Majoritatea localnicilor sunt mulțumiți și mândri de imaginea pe care o crează decorațiile. Aceștea sunt recunoscători primarului de Trinca, Anatolie Gudumac, pentru promovarea frumuseții sărbătorilor de iarnă.

Primăria satului Trinca declară că decorațiile au fost procurate din banii economisiți pe parcursul mai multor ani. În acest scop, din bugetul local a alocat o sumă de aproximativ 20000 lei.

Liliana DUȚUL, reporter-voluntar,

eleva Gimnaziului Trinca

Spread the love

Facebook Comments