Trotuare renovate la Cupcini

În prezent, locuitorii or. Cupcini sunt mulțumiți atât de aspectul frumos al urbei, cât și de condițiile bune de trai, ceea ce s-au realizat grație activității asiduă a colectivului primăriei.

Spre exemplu, la sfârșitul lui noiembrie 2019, în orașul Cupcini a avut loc deschiderea festivă a proiectului “Pavarea căilor pietonale”. La eveniment a participat și Angele Ganninger, ambasadoarea Republicii Federale Germania la Chișinău. Pentru instalarea a 11 kilometri de pavaj s-au cheltuit 249,7 mii de euro, dintre care 150 de mii de euro sunt sursele germane puse la dispoziție de către Banca Germană pentru Reconstrucție.

Ivan Ostaficiuc, primarul orașului Cupcini a declarat: “S-a realizat un proiect major. Scopul acestui proiect este de a amenaja trotuare spre grădiniță și locurile mai aglomerate ca oamenii să nu circule pe carosabil. Am renovat pavajul în apropiere de grădiniță, școală, biserică, lângă mai multe blocuri locative și 3 kilometri -la ieșirea din localitate. Nu aveam bani în bugetul primăriei ca noi să putem din contul nostru să facem acest lucru.”

„Pentru Germania este important să contribuie la sporirea calității vieții oamenilor, să-I susțină, căci oamenii au nevoie de infrastructură. Proiecte similare au fost desfășurate și sunt în desfășurare și la Nord și la Sud. Avem proiecte asemănătoare și în Călărași, Cahul”, a declarat Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova.

Locuitorii orașului au rămas mulțumiți de acest proiect și spun că e cu mult mai ușor să mergi pe acest pavaj, decât pe cel vechi.

”Era cum era, nu puteai să mergi, mergeai pe carosabil, erau trotuare vechi pe care rădăcinile le-au dezmembrat. Acum este foarte bine, e comod”, susține o locuitoare.

Cu această ocazie, Casa de cultură a organizat un mini-concert la care au participat Școala muzicală și corul “Lăcrimioara” din localitate. Deoarece se apropiau sărbătorile de iarnă, copiii au interpretat o colindă în limba germană.

Pavajul asigură locuitorilor orașului acces sigur la școli, spitale și alte instituții publice. Orașul Cupcini din raionul Edineț numără peste șapte mii de locuitori.

Dana GUDUMAC, reporter-voluntar

Spread the love

Facebook Comments