Cum scapi de mirosurile neplăcute din casă

Young beautiful woman in rubber gloves holding her nose

Haine. Mirosul din șifonier poate fi îndepărtat cu cîteva picături de votcă. În plus, alcoolul va distruge bacteriile acumulate de la ultima purtare, iar dacă lași îmbrăcămintea la aerisit, nu va mai rămîne niciun miros neplăcut. O soluție radicală este să pui votcă într-o sticlă cu pulverizator și să stropești pereții interiori ai șifonierului și hainele. Votca nu pătează deloc, se evaporă și va lua toate mirosurile neplăcute. Mirosul stătut al prosoapelor se îndepărtează cu lavandă. Săculeții cu lavandă uscată sînt foarte eficienți. La fel de bună este și sulfina. Aroma ei va elimina mirosul neplăcut al hainelor și lenjeriei.

Chiuveta din bucătărie. Poți să vii de hac mirosurilor neplăcute dacă dai drumul la apă caldă peste coji de portocale sau lămîie, pînă cînd acestea își împrăștie aroma. O altă soluție e să pui o linguriță de bicarbonat și apoi să torni un amestec format din părți egale de apă și oțet alb. Această procedura poate fi aplicată pentru toate scurgerile din casă, cel puțin o dată pe săptămînă.

 Congelator: Șterge interiorul congelatorului cu o bucată de vată sau bumbac, îmbibata în extract de vanilie. Pentru frigider, amestecă vanilia cu puțin oțet. Sau folosește apa cu oțet, suc de lămîie diluat cu apă. Pune în frigider un vas cu bicarbonat de sodium – va absorbi toate mirosurile neplăcute. Trebuie schimbat la fiecare 2-4 zile.

 Covor: Dacă ți se pare că preșurile sau covorul emană un miros mai puțin plăcut, presară bicarbonat de sodiu și lasă cîteva ore, apoi aspiră.

Spread the love

Facebook Comments