Prețurile la carne continuă să crească

În Moldova continuă să se scumpească produsele alimentare. Cel mai mult se simte creșterea prețurilor la carne. Unul dintre produsele alimentare-cheie din coșul alimentar al locuitorilor republicii a încetat să se mai bucure de cerere.

Din cauza pandemiei de coronavirus și a secetei, carnea s-a scumpit în medie cu 5-10%. Vînzătorii spun că această scumpire se datorează creșterii prețurilor la hrana pentru animale. Iar vînzările scăzute – cu faptul că consumatorii nu au bani, transmite btv.md

Anul trecut, potrivit realizatorilor, pe parcursul unei zilei puteai vinde un porc întreg, iar acestea sînt 100-120 de kilograme de carne de porc. Acum, vînzările s-au redus în jumătate. Criza de coronavirus a forțat consumatorii să renunțe la carne, care a devenit prea scumpă pentru ei, și să cumpere doar ceea ce este necesar.

Producătorii de carne sînt siguri că prețurile vor continua să crească. Mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă și în primăvara următoare, cînd stocurile de cereale se vor termina și nu vor avea cu ce hrăni animalele.

Spread the love

Facebook Comments