Topul celor mai stranii nume de copii în Moldova

Sute de oameni din țara noastră poartă nume neobișnuite care provin de la denumiri de păsări, mașini, țări, planete sau personalități istorice.

Pentru mulți locuitori ai Moldovei, numele dat la naștere devine o povară pentru întreaga viață. Datorită ciudățeniei sale, el îi crează proprietarului o mulțime de probleme și provoacă o reacție ambiguă la alte persoane, scrie sputnik.

Diamant, Lenin și Vandam

În căutarea unui nume luminos și neobișnuit pentru copilul lor, unii părinți aleg opțiuni fanteziste. Aceasta este povestea Elenei Muntean, care a decis să-și numească fiica Lavanda.

„Am vrut ceva special pentru ca numele să fie memorabil. În Moldova sînt multe femei care poartă numele de Maria, Tatiana și Olga, de aceea am decis să aleg ceva mai rar întîlnit”, a spus Elena.

Un astfel de nume este cu adevărat exclusiv, deoarece în Moldova există doar trei persoane care poartă numele de Lavanda.

Alți părinți preferă opțiuni mai nobile, alegînd pentru copiii lor nume de aristocrați. Potrivit Agenției Servicii Publice, în Moldova locuiesc 15 persoane cu numele Graf, iar o femeie poartă numele Grafinea.

În plus, în țara noastră există un om cu numele de Солнце (Soare), cu toate că nu se știe dacă e bărbat sau femeie. Un alt cetățean partă numele de Mercur – în cinstea celei mai apropiate planete de Soare.

De asemenea, în Moldova locuiesc oameni care poartă nume precum Lenin, Aristotel și Socrate. Printre cei ale căror părinți s-au inspirat de la reprezentanții lumii animale sînt femei cu numele de Delfina, Păsărica și Rîndunica.

Există în republică și persoane cu nume de țări: acestea sînt persoanele cu numele Argentina și Islanda. D

ar nici acest lucru nu este cel mai neobișnuit: există cetățeni care poartă nume de mărci de mașini. Astfel, în Moldova există patru Mercedes-uri și un Logan. De asemenea, în republică locuiesc 21 de persoane cu numele Chanel, patru cu Vandame și două cu numele Diamant.

Spread the love

Facebook Comments