CNAS nu va mai elibera certificate pe suport de hîrtie. Cînd va avea loc acest lucru

Începînd cu data de 1 decembrie a anului curent, subdiviziunile teritoriale ale Casei Naționale de Asigurări Sociale nu vor mai elibera certificate pe suport de hîrtie pentru a fi prezentate la diferite instituții de stat.

Autoritățile publice pot obține informațiile necesare prin accesarea datelor deținute de CNAS cu suportul Agenției de Guvernare Electronică. Instituțiile solicitante vor interacționa pe o Platformă tehnologică comună de schimb de date – MConnect, transmite agora.md.

Accesarea datelor necesare prin acest sistem reduce povara administrativă asupra cetățenilor și ajută la rezolvarea mai rapidă a problemelor acestora, asigurînd o comunicare mai eficientă între autoritate și beneficiarii săi.

Cetățenii vor oferi autorităților publice datele personale o singură dată, iar instituțiile publice vor utiliza aceste date pentru prestarea serviciilor publice.

Solicitanții vor avea posibilitatea de a obține în continuare de la CNAS sau de la subdiviziunile teritoriale (CTAS) certificate pentru prezentarea lor peste hotarele țării.

Spread the love

Facebook Comments