Nutriționist: Reguli ce trebuie respectate în sezonul rece

Schimbarea vremii ne influențează atât starea psihologică a organismului, cât și starea de sănătate. Cum trebuie să ne alimentăm în această perioadă aflați de expertul în domeniu, Oltea Boldureanu.

Odată cu venirea sezonului rece, când imunitatea este scăzută, este foarte important să consumăm cât mai multe fructe, legume, diverse ceaiuri de plante medicinale și să consumăm cât mai multă apă.

În această perioadă, organismul omului are nevoie de cure regulate de detoxifiere pentru un sistem imunitar de fier. Detoxifierea organismului înseamnă trecerea de la stilul alimentar nesănătos, bazat pe alimente procesate și rafinate, la un stil alimentar echilibrat.

„În perioada rece a anului, organismul nostru trece printr-o serie de schimbări. Cele mai solicitate organe sunt ficatul și rinichii. Din acest motiv trebuie să avem grijă ce alimente consumăm. Este important să ne ajutăm organismul să acumuleze mai multă energie prin consumul de ceaiuri calde – de pojarniță, gălbenele etc. Este binevenit să consumăm fructe de sezon și să bem în fiecare dimineață apă cu lămâie.”, a spus nutriționistul.

Nu trebuie neglijată nici odihna sau starea de liniște. Stresul este unul dintre factorii care influențează negativ sănătatea, iar felul în care este recepționat are un impact major asupra sistemului imunitar. În același timp, nutriționista afirmă că orice exercițiu fizic poate fi benefic, astfel încât omul să se simtă plin de energie și vitalitate.

Spread the love

Facebook Comments